Salaojitus ja sadevesiviemärit

Salaojitusta tarvitaan pitämään kiinteistöjen perustat kunnossa. Mikäli kosteutta pääsee kiinteistön rakenteisiin kiinteistön ulkopuolelta, vaaditaan usein piha-alueen salaojituksen peruskorjausta.

Otathan meihin yhteyttä jos huomaat jotain seuraavista

Kiinteistön sokkelissa on halkeamia tai hilseilyä
Jos kosteus pääsee nousemaan maasta rakennuksen rakenteisiin ja perustukseen, se voi aiheuttaa talvella rakenteissa halkeamia ja pinnoitteiden irtoamista jäätymisen seurauksena. Kun pinnat ovat huonossa kunnossa niin myöskään maali ei pysy niissä.

Sokkelissa on kalkkia tai sen värissä on poikkeamia
Kalkkeutuminen johtuu perustuksissa olevasta liiasta kosteudesta. Värimuutoksien syynä on usein home ja tummentumisia voi havaita usein myös sisätiloissa asti. Kosteus tummentaa sokkelia, joten värierot sokkelissa on usein kosteuden aikaansaamia.

Kellariin on päässyt kosteutta tai vettä
Jos sade- ja sulamisvedet valuvat kellariin ja perusteisiin on salaojituksessa vikaa. Mikäli pohjaveden pinta nousee nopeasti esimerkiksi sulavan lumen vuoksi ja salaojat eivät ole kunnossa, vesi nousee tällöin kellariin.

Kellarin tunkkainen ilma on usein kosteuden aikaansaama
Pistävä, tunkkainen tai imelä haju voi olla merkki kosteudesta. Jos vaatteisiin tarttuu kellarista hajua, se on usein merkki että jotain on vialla. Betoni voi kastuessaan haista, mutta ilman muuta materiaalia betoni ei yksinään homehdu. Pelkkä haju ei siis kerro sitä, että talossasi olisi hometta. Silloin salaojittaminen kannattaa tehdä nopeasti jolloin kuivuminen rakenteissa käynnistyy.

Sade- ja sulamisvedet kerääntyy pihalla aina samaan paikkaan 
Salaojaputkien ollessa tukossa, vesi ei kulje niistä läpi vaan vesi nousee silloin pihamaalle.

Salaojien tarkastuskaivot puuttuu? Jos niitä ei ole, suosittelemme salaojaremonttia
Tarkastuskaivojen avulla selviää ovatko putket tukossa. Mikäli putket vielä vetävät, ei vaurioita todennäköisesti ole vielä syntynyt.

Olemme olleet mukana monissa erilaisissa salaojitushankkeissa ja pystyneet pelastamaan kiinteistön kosteusongelmilta nostaen samalla kiinteistön arvoa.

Ota yhteyttä niin keskustellaan miten voisimme olla avuksi